keskiviikko 28. elokuuta 2013

Pariisi, rakkaudella

Bonjour! Takana miniloma Pariisissa ja edessä pieni kuvapläjäys, kahden kokonaisen päivän aikana ehtii yllättävän paljon. Oon alkanu vakavasti harkita blogin nimen muuttamista "Syö Emman kanssa 365 päivää vuodessa" -muotoon, sillä siihen mun elämä taitaa lähinnä keskittyä. Vois toisaalta mennä huonomminkin.

Perjantaina selvitin siis itseni Victoria Coach Stationille valmiina hyppäämään bussiin ja valmistautumaan 7,5 tunnin matkaan kohti Pariisia. Bussi ei ole ehkä kaikkein ideaalisin tapa taittaa tuo väli, mutta kun hintalapuksi lätkäistään £32,5 niin pienet epämukavuudet ei haittaa. Lontoon ja Pariisin välillä ajaa ainakin kolme bussiyhtiötä (Eurolines, IDbus ja Megabus) joten valinnanvaraa löytyy, ja busseja lähtee ainakin Eurolinesilla melkeinpä joka tunti. Osa busseista ylittää kanaalin lautalla ja toiset menee ali junalla, mä pääsin onneksi kokeilemaan jälkimmäistä vaihtoehtoa. Matka kanaalin ali oli ehkä kummallisin vähään aikaan; juna oli ikkunaton eikä moottorin ääniä oikeastaan kuulunut, ja vain pieni keinuminen kertoi junan olevan liikkeessä.


Bussissa junassa. Scaaary

Koko päivän matkustamisen jälkeen ei aikaa jäänyt muuta kuin perheen treffaamiseen hotellilla ja nukkumiseen. Launtaina alkoi sitten todellinen turistikierros ympäri ihanaa kaupunkia, ensiksi lähdettiin moikkaamaan Mona Lisaa ja sieltä jatkettiin matkaa hop on hop off -jokilaivalla Notre Damelle ja Eiffelille.


Louvre




Notre Dame jokilaivasta



Quasimodoa metsästämässä
Eiffel!

Eiffeliltä otettiin suunnaksi Riemukaari ja Champs-Élysées, josta löytyi kauppojen lisäksi myös söpö brittipubi The Freedom. Olo oli kotoisa!


Arc de Triumph
Brittipubin burgeriannos, nam

Sunnuntaina oli tiedossa fiilistelypäivä. Lähdettiin aamupalan (hotelliaamupalat <3) jälkeen Montmartren kaupunginosaan, tykkäsin nuorempana tosi paljon Moulin Rougesta ja täytyihän se nähdä omin silmin. Samalla alueella on myös kuvattu Amelie-elokuva, jossa esiintyy esimerkiksi Rue Lepicillä oleva kahvila Café des 2 Moulins. Mun hostvanhemmat vinkkasi tästä ja onneksi käytiin, leffafiilistelyä parhaimmillaan.






Söpö irkkukahvi
Mua olisi kiinnostanut käydä myös katakombeissa, mutta saavuttiin jonon hännille vasta siinä vaiheessa kun sisään pääsi enää viiden minuutin ajan. Istuttiin sitten happy hour -drinkeillä ja illalla käytiin syömässä kivassa fiftarityyppisessä ravintolassa, roasted duck oli tosi hyvää!

Tyylikkäänä sadetakissa pomppimassa Pariisin katuja


Kotiin päin matkustin onneksi junalla, ja oon nyt ihan rakastunut Eurostariin. Juna lähti maanantaina aamupäivällä Gare du Nordin asemalta, jossa check-iniin, passintarkastuksiin ja security checkiin meni yhteensä ehkä 10 minuuttia. Sitten olinkin Lontoon aulassa josta löytyi muutama kauppa ja kahvila, ja junaan pääsi sisään täsmällisesti 20min ennen lähtöä. Parin tunnin istumisen jälkeen oltiinkin jo St. Pancrasin asemalla ja sieltä pystyi helposti metroilemaan kotiin, ihanan iisiä verrattuna vaikka lentämiseen!



Siinä oli siis Pariisi, josta tykkäsin kyllä tosi paljon! Nättejä rakennuksia, ihania kahviloita, hyvää ruokaa ja rauhallisempaa kuin Lontoossa. Toivottavasti pääsisin käymään pian uudestaan, muutamassa päivässä ehtii tavallaan vaan ne tärkeimmät ja rento hengailu jää vähemmälle. Seuraavalla kerralla sitten Lontoon kuulumisia, au revoir!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti