maanantai 12. elokuuta 2013

Get teenage kicks right through the night




Ruokakuvat, parhaat kuvat

heppoja!







Viikonloppuna reissasin Lontoon länsipuolelle, ja aika kului lähinnä syömiseen, juoruiluun, hömppäleffoihin ja lapsuusaikojen biisien nostalgisointiin. Ihan mahtava lössöilyviikonloppu, blogin kannalta erittäin jännittävä tietysti. Jotain siitä on kuitenkin jaettavana, nimittäin aivan järkyttävän hyvän suklaajuustokakun ohje. Oon tehnyt kakkua muutaman kerran vuoden sisään, alkuperäinen ohje on kolmesta suklaasta mutta muokkasin siitä kahdelle sopivan. 

Ainekset:

1-1,5 pötköä Dominoita/Oreoita/Dopseja
50g voita/margariinia

8 liivatelehteä
200g valkosuklaata
200g tummaa suklaata
0,5dl sokeria
400g maustamatonta tuorejuustoa
6dl kermaa

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan sopiva pala, murskaa keksit ja sekoita sulatettuun margariiniin. Painele seos vuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri. Sulata suklaat mikrossa/vesihauteessa/kattilassa. Laita liivatteet kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
Sekoita 200g tuorejuustoa kumpaankin sulaan suklaaseen. Kiehauta n. puoli desiä vettä kattilassa, lisää 4 liivatelehteä ja sekoita. Kaada neste ohuena nauhana tummasuklaa-tuorejuusto -seokseen koko ajan sekoittaen. Tämän jälkeen lisää seokseen puolet kermavaahdosta, sekoita varovasti tasaiseksi ja kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä hetki jääkapissa.
Tällä aikaa tee sama valkosuklaaseokselle: kiehauta vesi, lisää liivatteet, kaada seokseen ja sekoita. Yhdistä kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan edellisten kerrosten päälle ja tasoita pinta. 
Tämän jälkeen peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h, mieluiten yön yli. Voilá! Ehdottomasti yks mun lemppareista!

Tästä on hyvä lähteä uuteen viikkoon, suunnitelmana on ainakin parantua flunssasta ja kuluttaa kaikki ne tuhannet juustokakkukalorit. Katsotaan miten käy :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti